Meer over onze muziek?

Hou onze blog in het oog iedere week schrijven we een artikel over één van onze workshops.

Alles draait rond kennis!

samba!!!

samba!!!

29/01/2020 - 23:18

Samba heb je in zo veel soorten, kleuren en vormen dat het bijna onmogelijk wordt om alles te omvatten in één artikel. De muzikale revolutie die hiermee gepaard gaat is de oorsprong van bijna alles waar we vandaag naar luisteren. Gebogen onder een verschrikkelijke slavenhandel leeft de oorsprong van deze muziek nog iedere dag verder in de straten van Rio De Janeiro. Nooit had culturele samensmelting zo'n ongelofelijke invloed op de rest van de geschiedenis. Menig groot denker en begaafde muzikant kon aan expressie doen dankzij (maar ondanks) de samensmelting van verschillende culturen.

Lees meer
Van Waar komt djembé?

Van Waar komt djembé?

07/01/2020 - 11:19

Lees meer
Muziek in Afrika

Muziek in Afrika

07/01/2020 - 11:13

Lees meer
Wat is djembé

Wat is djembé

07/01/2020 - 11:07

Lees meer
Wat is percussie?

Wat is percussie?

07/01/2020 - 10:43

Lees meer
Abonneren op Alles draait rond kennis!

Doel van onze ritmus blog

Met onze blog willen we leerkrachten informeren in het kader van schoolse activiteiten. We beschikken over tonnen kennis wat West-Afrikaanse cultuur betreft. Of over hoe een samba in Rio is ontstaan of over hoe je ukulele speelt. We vinden het dan dan ook ongelofelijk interessant deze kennis met jullie te delen.

We hopen dat je geniet van het lezen van onze blog en moest je artikel suggesties hebben kan je deze altijd nalaten via sander@ritmus.be